Ribez ima številne zdravilne lastnosti in je poln vitamina C. Poznamo črni, rdeči in beli ribez.

Veliko vitamina C

RibezVitamin C je zelo pomemben, zlasti v trenutnem času, ko na vsakem koraku razsajajo različni virusi. Vitamin C pa nam pomaga pri krepitvi imunskega sistema. Seveda sam vitamin C še zdaleč ni dovolj, je pa veliko. Kot ste verjetno opazili, o vitaminu govorim zato, ker je ribez ena izmed rastlin, ki je zelo bogata s tem vitaminom. V času, ko razsaja prehlad je tako dobro, da se poje veliko vitamina C, torej ni izključen tudi ribez, če seveda imamo to možnost in ga lahko jemo tudi pozimi. Poznamo tri vrste ribeza, ki ga ločimo po barvi. Vsem najbolj poznan je prav gotovo rdeči. Poznamo pa še črnega in belega. Uporabljamo ga za najrazličnejše jedi. hairstyles 2012 Tako samega, kot v juhi, marmeladi ali torti.V vseh primerih pa gre za zdrave jedi, saj je, kot sem že omenil, bogat z vitaminom C, ki krepi naš imunski sistem.V nadaljevanju bomo o tem še pisali, zato le spremljajte našo spletno stran tudi v prihodnje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

Tag Cloud